De Horeca = Afhaalservice

Tijdens de kerstvakantie (m.u.v. Eerste Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag) gehele week open van 10:00 tot 17:00.

Geen Horeca maar wel koffie-to-go Corona-tijd.

Alles ligt weer op zijn kop, de horeca gesloten. Het Nirwana heeft echter wel afhaalservice volgens het principe ‘koffie to go’. Haal  je bestelling af in de blokhut en ‘go’ de tuin in. Plaats te over en de anderhalve meter is een lachertje in de 1500 m2 grote tuin met al zijn nisjes. Binnen en het terras zijn voor zolang de maatregelen duren uiteraard niet te gebruiken. We moeten in deze akelige tijd  een van de spreuken uit het labyrint maar ter harte nemen: Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En het gaat ‘to go ‘.

De tekst hieronder geldt weer vanaf het moment dat de maatregelen hiertoe ruimte geven:

Nadat u in de tuin (of bij slecht weer op het overdenkt terras of in de blokhut) een plekje heeft uitgekozen, kunt u aan de balie uw versnaperingen bestellen en afhalen. We verzoeken u om met pin te betalen, dat is voor ons wel zo veilig! De dranken en koude items direct meenemen naar u plek, bestelde warme broodjes en tosti’s worden gebracht zodra ze klaar zijn.

Het aantal zitplaatsen in de sfeervolle blokhut is beperkt tot 20, het overdekt terras biedt nog plaats aan minstens tien personen. Elk nadeel heeft zijn voordeel: het Theehuis heeft dan ook wel een knusse ambiance! Maar vol is vol, dat geldt ook voor de tuin met zijn 50 zitplaatsen.

Achterin de blokhut vindt u het toilet en het urinoir.

Pas op! We zijn een beginnend bedrijf zodat we zeker fouten gaan maken, waarvoor bij voorbaat excuses. Svp wijs ons erop zodat wij ervan kunnen leren, maar probeer niet kwaad te worden. Hoeveel taarten moeten we voorradig hebben met mooi weer, met hoevelen moeten we zijn voor de bediening. Verkeerde inschattingen gaan zeker weten plaatsvinden.

Specialiteiten

Dat zijn er drie:

  • de Ethiopische melange koffie, ofwel Kafa.
  • Thee van de Kwakelse kwekerij Puur Thee Geluk. Dat is een jonge, lokale kwekerij in waar thee met veel passie en plezier centraal staat. Ze werken op een duurzame en biologische manier. De thee wordt met de hand geplukt en ambachtelijk gemaakt. Puur Thee Geluk’s missie is het creëren van een verwenmoment en dat kan zeker ook hier bij theetuin Nirwana.  Geniet van deze heerlijke thee in onze mooie omgeving !                puurtheegeluk.nl
  • Onze huisgemaakte Roomtaart in wisselende melanges.

Lunches en bijeenkomsten

De reguliere openstelling buiten de schoolvakanties is vooralsnog zaterdag en zondag. Buiten deze dagen kunt u wel voor groepen op afspraak terecht voor bijvoorbeeld lunches en bijeenkomsten. Voor bedrijven bestaat er de mogelijkheid om met max 12 personen een vergaderarrangement te boeken. U kunt de bijeenkomst onderbreken voor een wandeling door het labyrint door de tuin en/of een groter rondje door het Vrije Noortveen. Voor lunches en bijeenkomsten kan er op verzoek ook gezorgd worden voor bijvoorbeeld soep, bittergarnituur en wellicht in de toekomst ook voor High Tea (vanaf 10 personen).

Te boeken als activiteit is een gegidst bezoek aan een tweetal kwekerijen in de polder met daarbij het verhaal over het gebied, dat de afgelopen eeuw diverse gedaanteverwisselingen heeft ondergaan. Voor detailinformatie kijk bij de Kwakelse Polderexperience.