Kwakelse Polder-experience

Twee vanuit Theetuin-Bamboelabyrint het Nirwana georganiseerde activiteiten:

1) Bezoek bloemenkassen

Een bezoek aan twee bloemenkassen in de Zuiderlegmeerpolder. Tijdsduur plm. 2.5 uur, alleen op doordeweekse dagen en zaterdagochtend.

bloemenkas

Per fiets (of tegen meerprijs per busje) gaat u onder begeleiding van de gids, een oud bloemenkweker, over de Kwakelse dijkjes naar de omstreeks 4 kilometer verderop gelegen kwekerijen. Zie en ruik de kleurenpracht en kijk hoe de producten worden geoogst en klaargemaakt voor verzending over de hele wereld.

Vervolgens kunt u een blik werpen op het gemaal van deze polder en het enorme niveauverschil in één oogopslag vangen. De gids vertelt u over de ontstaansgeschiedenis van dit nog jonge polderlandschap. Hier, bij de bron van de rivier De Amstel, de oorsprong van het ontstaan van onze hoofdstad, kunt u uw vinger in de dijk steken zoals onze volksheld Hansje Brinker ooit moet hebben gedaan.

Kan gecombineerd worden met een lunch in Theetuin Nirwana en een bezoek aan het Bamboelabyrint.

Prijs excl. Lunch pp vanaf 10 personen € 25,- , vanaf 15 personen € 22,50,  kleinere groepen op aanvraag.

2) Wandeling stellingdijk incl. bezoek Fort De Kwakel

fort-de-kwakel

Een plm. 7 km lange wandeling voor een groot deel over de Stellingdijk met bezoek aan Fort De Kwakel. Tijdsduur plm 2 uur.

Stevige wandelschoenen aangeraden. De gids neemt u mee over de Stellingdijk en vertelt u ondertussen over de geschiedenis van deze dijk en de bijbehorende Forten, en over de ontstaansgeschiedenis van het polderlandschap. U doet ook Fort De Kwakel aan en gaat verder door het weiland van Poldersport via het prachtige Roundhouse van boerderij Leeuwarden richting een van de laatste stukjes moerasbos in de gemeente.

Totaalprijs € 90,- excl. lunch.

Kan gecombineerd worden met een lunch in de Theetuin: Simpele lunch € 10,- pp, uitgebreide lunch met ambachtelijke soep en warme belegde zadenbroodjes € 15,- pp.

Combinatie van  beiden mogelijk als dagprogramma met lunch.